Flottieljezeilen in Griekenland vanuit LEFKAS

De zuid Ionische Zee met z'n vele eilanden, een schitterend gebied om flottielje te zeilen.
Flottieljezeilen in de Zuid Ionische Zee vanuit Lefkas

Voorbeeld 1-weekse tocht vanuit LEFKAS

 

Zaterdag- Na met de taxi van het vliegveld naar de haven van LEFKAS te zijn gebracht, staat de flottieljeleider bij de boot op je te wachten. Hij verteld alvast wat de bedoeling is voor die dag, zoals fourageren (boodschappen doen) en lekker een terrasje pakken om wat te drinken. In de loop van de middag wordt je op de boot ingecheckt. 's Avonds ga je heerlijk dineren, met de anderen van de groep of gewoon met je eigen crew.

 

 

 

Zondag- Vandaag begint de flottieljetocht en gaat het van LEFKAS naar de ABELIKI BAAI op het eiland Meganissi. Rond een uur of 10 geeft de flottieljeleider een briefing waarin hij uitlegt waar je die dag heen gaat en wat leuke baaitjes onderweg zijn om te ankeren/zwemmen etc. Uiteraard verteld hij ook wat de weersverwachtingen zijn. Daarna gaat een ieder zijn eigen gang om tegen het eind van de middag in de volgende haven aan te komen.

 

 

Maandag- Vanuit de ABELIKI BAAI gaan we naar het plaatsje SIVOTA aan de zuidkant van het eiland Lefkas. Uiteraard staat de flottieljeleider 's avonds weer op je te wachten om indien nodig te helpen met afmeren.

 

 

 

Dinsdag- Deze dag maken we de oversteek van SIVOTA naar het eiland Kefalonia waar we afmeren in het plaatsje SAMI.   Ook hier heft de flottieljeleider weer leuke plekjes uitgezocht om af te meren en 's avonds wordt er weer heerlijk gegeten in een van de vele taverna's.

 

 

 

Woensdag- Nu steken we over van SAMI naar het plaatsje VATHI op Ithaca. Deze grote baai ligt goed beschut, al kan er 's middags wel eens wat wind staan. In deze, wat grotere, plaats zijn diverse leuke winkeltjes en taverna's. Het is er meestal aardig druk met jachten, maar je kunt er prima 'voor anker' liggen.

 

 

 

Donderdag- Vanuit VATHI gaan we vandaag naar KALAMOS op het gelijk genoemde eiland Kalamos. Hier speelt George voor havenmeester en samen met de flottieljeleider krijg je een mooi plaatsje aangewezen om je boot af te meren. George is eigenaar van de gelijknamige taverna en hoopt dat jullie vanavond allemaal bij hem gaan eten.

 

 

 

Vrijdag- Jammer, maar het is alweer de laatste dag van de flottieljetocht en vandaag gaan we vanuit KALAMOS terug naar LEFKAS waar we rond 18.00 uur de boot weer moeten inleveren. Omdat de meeste zeilers de volgende ochtend vroeg weer naar huis terug vliegen, wordt je deze avond al uitgecheckt, maar natuurlijk slaap je nog wel op de boot tot de volgende (zaterdag) ochtend. 's Avonds het afscheidsdiner met de hele groep. 

 

 

 

Zaterdag- De taxi staat klaar om je naar het vliegveld te brengen. Goede reis en hopelijk tot een volgende keer.

 


HOE WERKT HET:

U geeft uw wensen aan ons door (bv. waar en wanneer u wilt en met hoeveel personen). Wij kijken dan wat we voor u hebben en mailen u diverse aanbiedingen. Als er een zeiljacht naar uw keuze bijzit, dan boekt u die bij ons. Eventuele verzekeringen  Zoals de Borg verzekering, reis- en of annuleringsverzekering kunnen wij ook voor u regelen. Vluchten kunnen wij ook voor u verzorgen, maar die kunt u ook zelf 'online' boeken. Verder hoeft U niets meer te doen. Uw zeilvakantie begint als U in het vliegtuig stapt. Op de plaats van aankomst staat een taxi voor U klaar om U naar de boot te brengen. Er wordt dan ingecheckt en 's avonds gaan we gezamenlijk gezellig uit eten, in een van de vele taverna's, om elkaar een beetje te leren kennen. De volgende ochtend wordt door de Flottieljeleiding een 'briefing' gegeven waarin o.a verteld wordt wat de weersverwachting voor die dag is, wat onderweg leuke baaitjes zijn om voor anker te gaan, om lekker te gaan lunchen of heerlijk te zwemmen, en waar de tocht die dag naar toe gaat. Dit gebeurd elke ochtend. Daarna kunt U uw eigen gang gaan, d.w.z. U kunt gaan en staan waar en wanneer U wilt, of U kunt bij het moederschip in de buurt blijven. De bedoeling is dat U in ieder geval tegen de avond in de afgesproken haven of baai aankomt, waar het moederschip al aanwezig is om U eventueel te helpen bij het afmeren of ankeren. Gedurende de hele dag staat de marifoon op het moederschip (en ook op al de andere flottieljeschepen) op een van te voren afgesproken kanaal, open zodat U, wanneer U dit wilt, contact op kunt nemen met het moederschip of een van de andere schepen. Uiteraard kan dit tegenwoordig ook met de mobiele telefoon echter dit kost geld en de marifoon is gratis. 's Avonds kunt U aan boord gaan eten of met U eigen bemanning uit eten gaan. U kunt natuurlijk ook met de groep en Flottieljeleiding gezellig op het terras van een taverna gaan dineren. (De Flottieljeleiding weet de beste/leukste restaurantjes en kan van te voren plaatsen reserveren.)

U bent bij ons geheel vrij om te doen wat u zelf wilt. VRIJHEID...BLIJHEID. Alles mag.....niets moet, is ons motto.


Download
Voorbeeld van zeiljachten en prijzen voor flottieljezeilen 2018 vanuit LEFKAS/CORFU
Prijzen zijn excl. kortingen en speciale aanbiedingen.
Bovendien hebben we hier nog veel meer jachten te huur en altijd leuke AANBIEDINGEN
Griekenland flottieljezeilen.pdf
Adobe Acrobat document 60.5 KB

Voor meer informatie vul het aanvraagformulier in of stuur een mailtje met uw wensen naar info@specialfeeling.nl :

  • waar wilt u gaan zeilen
  • wanneer wilt u dit
  • met hoeveel personen (grootte van het jacht)

 

 

en u krijgt binnen 24 uur antwoord van ons.

 

Bij voorbaat dank,

het TEAM van SPECIAL FEELING zeilvakanties